Tort Arici Pogonici

Ingrediente:
500 grame biscuiti populari
3 linguri mari cu miere
4 linguri cacao
100 grame zahar
2 pliculete zahar vanilinat
1 lingurita scortisoara
200 grame nuca
200 grame nuca de cocos
50 grame unt
2 esente de rom
300 ml cafea/lapte cu ciocolata
stafide
un praf de sare

Pentru crema si pentru ornare:
o cutie de mascarpone (250 grame)
50 grame zahar
o cescuta de cafea pregatita
2 linguri de cacao
cereale de ciocolata (pentru tepi)

Daca pregatiti pentru cei mici, inlocuiti cafeaua cu lapte cu ciocolata.
Rupeti biscuitii in bucati mai mici si amestecati cu celelalte ingredientele (miere, cacao, nuca, unt, etc). Compozitia trebuie sa aibe consistenta celei pentru salam de biscuti. Daca mai este nevoie adaugati lapte sau cafea. Compozitia obtinuta se da la frigider pentru o ora pentru a se intrepatrunde aromele.
Intre timp se pregateste crema de mascarpone: branza se amesteca impreuna cu zaharul, cafeaua si cacao timp de 3 minute.
Se scoate compozitia de la frigider, se pune pe un platou si se modeleaza corpul ariciului. Se pune si crema de mascarpone peste, iar apoi se infig cerealele de ciocolata, care imita tepii. I se pun ochii si nasul din aceleasi cereale.
Se da la frigider pentru 2-3 ore.
Este un desert simplu, gustos si aspectuos, ideal pentru masa de Paste.
Pofta buna!

Mentiuni:

Este un desert simplu, gustos si aspectuos, ideal pentru masa de Paste.

Timp Preparare: 1 h
Complexitate: medie

Tort Arici Pogonici

Sursa:reteteculinare.ro

Anunțuri
Publicat în dulciuri. 1 Comment »

Un răspuns to “Tort Arici Pogonici”

  1. Gabriela Pop Says:

    Foarte interesant ca si prezentare .Felicitari!
    O sa-l prepar!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: