Aducatorii de vesti bune

mihail si gavril O importanta sarbatoare a ortodocsilor romani: Arh. Gavriil ii ajuta pe cei care vor copii, iar Arh. Mihail consolideaza unitatea familiei crestine!
In fiecare an, la 8 noiembrie, Biserica ortodoxa ii praznuieste pe sfintii Arhangheli Mihail si Gravriil, impreuna cu „soborul” de ingeri (cuvantul „arhanghel” inseamna „mai mare peste ingeri”). Sf. Dionisie, care a fost ucenicul A postolului Pavel, spune ca ingerii, care au drept menire slujirea si slavirea lui Dumnezeu, se impart in 3 grupe. Ierarhia cea mai inalta, cea mai apropiata de Dumnezeu, este formata din Serafimi, Heruvimi si Tronuri, urmata de cea de a doua grupa, formata din Domnii, Puteri si Stapanii. Cea de a treia ierarhie este formata din Incepatorii, Ingeri si capeteniile lor, Arhanghelii.
In traditia romaneasca, Arhanghelii sunt protectorii sufletului omenesc, din clipa zamislirii pruncului si pana in Ziua Judecatii.
In unele sate se spune ca Arh. Mihail tine cheile Raiului si stapaneste Soarele si Luna, hotarand „trecerea” anotimpurilor. De ziua lui, Sf. Mihail „slobozeste iarna”, care se poate asterne oricand peste Pamant. Tocmai pentru a-l indupleca pe Sf. Arhanghel sa mai amane venirea gerului, taranii dau de pomana, in ajunul sarbatorii miere, vin si paine. Atat in traditia orientala, cat si in cea occidentala (catolicii il sarbatoresc pe Sf. Mihail pe 29 septembrie), Arh. Mihail este considerat protectorul copiilor si al celor care isi cauta adevarata menire in viata.
In plus, in cartea sa „Copiii Indigo. Cum sa-i hranim si sa-i ingrijim”, Doreen Virtue spune ca Arh. Mihail „este cel care inlatura efectele fricii din trupurile si casele noastre” si ne intareste credinta. Arh. Mihail ii protejeaza de accidente pe cei care calatoresc si ii ajuta sa mearga pe drumul bun. De asemenea, ii ajuta pe cei invinovatiti pe nedrept pentru ca, asa cum este reprezentat in iconografie, detine „sabia de foc a dreptatii”. Pentru ca elimina energiile negative, Arh. Mihail consolideaza relatia dintre parinti si copii, aducand unitate si armonie in familie.

Arh. Gavriil

Ii ajuta pe cei care vor sa aiba copii. Arh. Gavriil este „aducatorul de vesti bune”. El este cel care a anuntat-o pe Fecioara Maria ca il va naste pe Iisus si este considerat protectorul celor care doresc sa aiba copii. De asemenea, Arh. Gavriil incurajeaza comunicarea, atenueaza conflictele si ii ajuta pe oameni sa uite si sa ierte. Este considerat patronul artistilor si al celor care lucreaza in domeniul Relatiilor Publice. Ziua Sf. Mihail si Gravriil e urmata, dupa exact o saptamana, de inceputul Postului Craciunului.

Sursa:revistaioana.ro

LA MULTI ANI TUTUROR PURTATORILOR ACESTOR NUME!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: