Gogosi in aburi

Ingrediente

ALUAT:
-500 G faina,
-1 praf de sare,
-40 g drojdie proaspata,
-75 g zahar,
-75 g unt topit,
-2 oua,
-zeama de la 1/2 de lamaie,
-coaja de lamaie,
-1/4 l lapte,
Mai aveti nevoie de:
-5 linguri de zahar,
-500 ml de lapte,
-25 g unt,
CREMA DE VANILIE:
-un plic de praf de budinca cu gust de vanilie si preparati crema dupa instructiuni
sau faceti o crema din urmatoarele:
-5 galbenusuri,
-7 linguri de zahar,
-2 plicuri zahar vanilat,
-1-2 linguri faina,
-500 ml lapte.

Mod de preparare

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus, se acopera cu un prosopel si se lasa la dospit aproximativ o ora.
Impartim aluatul in 12-14 bile, pe care le lasam la crescut 10 minute.
In timpul asta intr-o oala mare si inalta care merge la cuptor punem cele 5 linguri de zahar si le topim, dupa care rotim oala ca sa tapetam si peretii vasului cu zaharul topit, mai punem 25 g unt si 500 ml lapte.
Apoi le punem in oala, o acoperim cu folie de aluminiu, se coace la 200 grade, intre 35-45 minute.
Trebuie sa aveti o oala inalta ca ele cresc foarte mult!

Mod de servire
Se sevesc cu crema de vanilie.
Pofta buna!

Sursa reteta:culinar.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: