Daruieste o carte copiilor din Tiritu

Va mai amintiti serile in care, inainte de culcare, mama sau tata va purtau in lumi minunate, citindu-va povesti? Va mai amintiti personajele fermecatoarelor basme ale lui Andersen, aventurile lui Jules Verne, delicatele povestiri ale lui Emil Girleanu, gingasia poeziilor Elenei Farago, Amintirile lui Creanga si ale atitor alti scriitori care, dincolo de lumile fantastice in care ne-au transportat, ne-au facut sa deosebim binele de rau, uritul de frumos, ne-au invatat omenia, curajul, generozitatea si au contribuit la formarea noastra ca oameni?
Pentru cei aproape 100 de copii din Tiritu, toate acestea sint necunoscute. Pentru ei, copilaria nu se tese cu povesti. În catunul lor nu exista carti. Nu exista librarie si nici biblioteca. Pentru ei, cotidianul Monitorul de Vrancea demareaza, incepind de astazi, Campania „Daruieste o carte copiilor din Tiritu!“. Te asteptam la sediul redactiei noastre, cu o carte pentru acestia.
Copilareste-te si fa, cu fiecare poveste, cite un copil fericit!

O biblioteca pentru copiii muntilor

Copiii din Tiritu, 73 elevi si prescolari si restul, pina peste suta, inca prea mici sa fie integrati intr-o colectivitate, cresc izolati de lumea noastra intr-o lume a lor. O lume nedreapta, nefireasca pentru Romania mileniului trei, in care practic, in afara de scoala si cele citeva manuale, nu au nimic care sa-i faca sa viseze la devenirea lor. Printre ei sint copii care nu au vazut niciodata un bloc, un tren, asfalt. Pentru pustii Tiritului, atit de vitregiti, Monitorul de Vrancea a demarat aceasta campanie de presa.
Caci ce altceva poate aduce lumina in constiinta unui om, mai mult decit cartea?

Sursa:Monitorul de Vrancea

Anunțuri

Un răspuns to “Daruieste o carte copiilor din Tiritu”

  1. I.B. Says:

    Sărbători pascale fericite!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: