Casa din hartie

Atelierul de Carte de la Muzeul Ţăranului Român împreună cu asociaţia MaiMultVerde construiesc prima casă din hârtie, în perioada 21 aprilie – 25 august.
Proiectul propune un program de educare, informare şi aplicare practică cu privire la deşeurile de hârtie şi se bucură de sprijinul Ambasadei Franţei la Bucureşti, potrivit Mediafax.

Plecând de la reciclarea hârtiei, trecând prin tainele obţinerii materiei prime, după reţete tradiţionale, se va realiza prima casă de dimensiuni reduse, din hârtie turnată manual. Pentru inedita construcţie se va folosi o tonă de deşeuri de hârtie reciclată manual, iar turnarea grinzilor, cărămizilor şi acoperişului se va face mecanic, prin presare stratificată, tehnică folosită pentru creşterea rezistenţei materialelor. Toate aceste elemente vor fi lipite la final cu ajutorul pastei de hârtie, folosită ca mortar.

După uscare, mortarul împreună cu materialele stratificare vor forma o masă compactă, complet integrată. Cei care doresc se pot implica direct în construcţia căsuţei de la Muzeul Ţăranului Român, prin reciclarea de hârtie, iar în paralel se vor organiza work­shopuri unde tinerii au posibilitatea să înveţe cum să reutilizeze deşeurile.

Sursa:ecomagazin

Anunțuri

Un răspuns to “Casa din hartie”

  1. ib Says:

    O idee deosebită. Sper să aibă efect.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: