Vaccin contra nicotinei

Statele Unite numara nu mai putin de 44 de milioane de fumatori. Dintre acestia, 70% declara ca vor sa se lase si in jur de 40% chiar renunta, in fiecare an la acest viciu. Dar cei mai multi cad din nou, dupa o vreme, in capcana dependentei de nicotina.

De aceea, autoritatile americane au investit milioane de dolari in cercetari pentru obtinerea unui vaccin. O companie farmaceutica testeaza deja unul. Acesta determina organismul sa produca anumiti anticorpi care blocheaza absorbtia nicotinei. Astfel, fumatorul este privat de senzatia de satisfactie ce provoaca dependenta. Testele sunt inca la inceput, dar rezultatele confirma asteptarile. In plus, spun cercetatorii, vaccinul nu pare sa aiba efecte secundare, ceea ce reprezenta o problema pentru alte tratamente.

Daca vaccinul se dovedeste intr-adevar eficient, acesta ar putea ajunge pe piata in urmatorii doi sau trei ani. Dar asta nu e singura veste buna.

Tehnologia folosita in producerea lui a fost aplicata si in cazul cocainei, iar pe viitor, oamenii de stiinta o vor folosi si pentru heroina sau marijuana. Astfel, optimistii spun deja ca nu mai e decat un pas pana cand omenirea ar putea eradica unul dintre comportamentele cele mai distructive: dependenta de droguri.

Sursa:stirileprotv(vezi video)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: