Mana pictata

E greu sa fii unic în lume, mai ales în domeniul delicat al artei. Iar pentru a fi „altfel” trebuie sa cochetezi neaparat cu limitele imprevizibile ale imaginatiei. În aceasta dura competitie a actualitatii, artistul italian Guido Daniele (nascut în 1950) a castigat marele trofeu al popularitatii prin ceea ce critica numeste „metamorfoza prin pictura”.

Curentul inventat cu o maiestrie dezarmanta de Guido Daniele (stabilit la Milano) este intitulat „mana pictata”, .

Într-un interviu acordat televiziunii canadiene, artistul marturisea ca a transformat mainile copiilor sai (Ginevra si Michele) în „panze si carton”. De altfel, la fiecare aparitie în public, Daniele face urmatoarea precizare pentru numerosii clientii care ar dori sa apeleze la maiestria sa: „…Nu pot sa pictez decat mana unei persoane pe care o iubesc. Lucrul dureaza mai multe ore si nu as putea sta în compania oricui, pentru ca mi-ar afecta inspiratia. Copiii mei sunt singurele suporturi pentru o asemenea îndeletnicire”.
Desigur, Guido Daniele este si un pictor al întregului corp uman, fapt pentru care este cautat de multe firme pentru reclame si pentru prezentari extravagante de moda. Însa artistul este un exclusivist. Picturile pe care le face din trupuri de femeie sunt perfect încadrate în natura. Nudul feminin are adaosuri care prelungesc sau întregesc coroana unui arbore sau malul unei ape. De aceea, operele acestui jucaus nonconformist pot fi relevate publicului doar prin fotografie. O idee de mare atractie este si pictura trupului actorilor, astfel încat acestia sa reprezinte componente ale decorului de scena. Este o aplicare de mare finete a iluziilor optice pe care le practica Dalí în unele dintre capodoperele sale.

Mai multe despre Guidi Daniele

sursa;revistamagazin

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: