Hai,neamule la oale!

Sub indemnul „Hai, neamule, la oale!”, Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” organizeaza in perioada 14 – 16 mai 2010 evenimentul cultural Targul olarilor aflat deja la a doua editie. Marea deschidere este vineri, 14 mai, la ora 12:00.
Targul isi propune sa aduca in fata publicului vizitator un domeniu complex si variat al artei populare romanesti, iar, pe de alta parte, sa stimuleze creatia actuala de ceramica traditionala, prin incurajarea activitatii artistice a mesterilor populari, unul dintre obiectivele majore ale muzeului.

Anul acesta, Targul Olarilor va avea o dimensiune internationala deoarece vor participa pe langa mesterii romani si mesteri din Sardinia, Algeria, Maroc, Republica Moldova si Vietnam. Pentru vizitatorii care vor sa deprinda cate ceva din taina olaritului sunt organizate ateliere interactive de olarit. Cei mai iscusiti invatacei primesc si premii.

Pentru ca blidele cer bucate, nu vor lipsi produsele bio: miere, branzeturi, legume, fructe, paine.
Evenimentul se bucura de un program generos: muzica si dans popular romanesc, muzica si dans popular ucrainean, muzica greceasca, fanfara Armatei, muzica napolitana, teatru, lansare de carte.

Si surpriza: in ziua de 15 mai, intre orele 9:00 si 14:00 accesul in muzeu va fi gratuit, pentru ca Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” organizeaza evenimentul Dimineata Muzeului care face parte din programul european Noaptea Muzeelor.

Sursa stire:antena1.ro

Anunțuri

2 răspunsuri to “Hai,neamule la oale!”

  1. Raluca Says:

    Daca ar fi mentionat si orasul in care are loc acest targ, ar fi fost un reportaj de exceptie!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: