Persoanele cu nasul mare

Un nas proeminent este asociat cu un risc mai mic de a contracta răceli sau gripă, acesta constituind o barieră naturală pentru particulele de praf, virusurile şi bacteriile din atmosferă, informează dailymail.co.uk.
Se spune că nasul mare este semn de inteligenţă sau de nobleţe, însă persoanele cu un astfel de nas pot fi şi ţinta ironiilor.
Oamenii de ştiinţă au descoperit că persoanele cu nasul mare inhalează cu aproape 7% mai puţine substanţe poluante. Un astfel de nas acţionează şi ca o barieră, alungând germenii din jurul gurii, şi poate reduce efectele febrei fânului.
Specialiştii au creat două nasuri artificiale, unul de 2,3 ori mai mare decât celălalt. Fiecare nas a fost plasat pe un cap artificial, în diferite poziţii faţă de câte o pereche de buze artificiale, la rândul lor de mai multe dimensiuni. Buzele acopereau capătul unui tub şi absorbeau aer conţinând diverse particule.

Rezultatele experimentului au demonstrat că în cazul nasului mai mare au fost inhalate cu 6,5% mai puţine particule. Buzele mai cărnoase reduceau, de asemenea, concentraţia de particule cu circa 3,2%.

Studiul a fost realizat de cercetătorii de la Universitatea din Iowa (SUA) şi publicat în Annals Of Occupational Hygiene.

Sursa:mediafax.ro
Sursa foto:Averty

Anunțuri

4 răspunsuri to “Persoanele cu nasul mare”

  1. Orry Says:

    🙂 si cand te gandesti ca am nasul mic!! he he he

  2. ricipogonici Says:

    Cum ar fi sa fie toti cu nasul mare?:)

  3. NIK Says:

    FOARTE TARE


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: