Transilvania Fest 2010

Transilvania Fest, festival itinerant de cultură şi mâncare
30 iulie – 1 august 2010, Biertan/Sibiu
Program festival

Turda Fest a fost lansat in 2005 pentru a restabili traditia festivalelor pline de culoare, atat de importante pentru viata din Transilvania inainte de anii 1940. Acest festival agrar incurajeaza dezvoltarea agricola durabila, celebrand in acelasi timp caracterul multicultural al Transilvaniei. Festivalul promoveaza de asemenea splendidele peisaje rurale si atractiile turistice din Transilvania. Dupa succesul celor cinci ani de promovare locala, Turda Fest a fost invitat sa isi extinda activitatile in comunitati din toata Transilvania. Pentru a reflecta aceasta extindere, Turda Fest a devenit Transilvania Fest si urmareste sa sustina sectorul agricol si in alte regiuni din Romania.

Turda Fest se afla sub inaltul patronaj al ASR Principesa Margareta a Romaniei si patronajul international al ASR Printul Charles de Wales.
Festivalul este unic in Transilvania, punand in valoare obiceiurile romanesti, maghiare si romani deopotriva, celebrand coexistenta indelungata si pasnica a acestor comunitati. Avand loc in diferite locatii pe tot parcursul anului, Transilvania ofera vizitatorilor (din Romania, Europa si USA) oportunitatea de a-si conserva propriile traditii si totodata, de a le impartasi unui public larg.
De asemenea, Transilvania Fest promoveaza atractiile locale, facilitand turismul in diferitele locatii in care este sustinut evenimentul.
Dupa 5 ani de success, organizatorii spera ca Transilvania Fest isi va asigura in curand un loc permanent in randul evenimentelor europene de prima importanta in promovarea agriculturii, produselor traditionale, turismului, multiculturalismului si traditiilor locale.

Radacinile noastre sunt in trecut si este de datoria noastra sa le pastram. Trecutul nu inseamna uitare, ajutandu-ne sa ne traim prezentul si sa pasim cu incredere in viitor.

Sursa:transilvaniafest.com

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: