Mierea de Manuka

La Honey Research Unit de la University of Waikato, Noua Zeelanda, biochimistul Peter Molan, a identificat un tip de miere cu calitati de vindecare foarte puternice: antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antioxidante, antiseptice, antiinflamatorii si antifungice, facand-o extrem de eficienta in sustinerea sistemului imunitar si ameliorarea unei mari varietati de probleme de sanatate. Mierea de Manuka este o miere monoflorala speciala produsa de albine din florile de Manuka (Leptospermum scoparium), o specie de Tea Tree, existenta numai in noua Zeelanda si unele zone ale Australiei.

P. Molan a clasificat mierea de Manuka in functie de puterea antibacteriana, introducand factorul UMF (Unique Manuka Factor). Numai mierea clasificata UMF 10+ si peste, poate fi folosita in mod eficient pentru rezolvarea unor probleme de sanatate.

Proprietati antimicrobiene se manifesta la specii de:

– Escherichia coli (E. coli),
– Staphylococcus aureus (Staph infections),
– Citrobacter freundii, Proteus mirabilis,
– Pseudomonas aeruginosa,
– Salmonella typhimurium,
– Streptococcus faecalis,
– Streptococcus pyogenes,
– Helicobacter Pylori (H. pylori, ulcere stomac),
– Methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA) – infectii de spital,
– Vanocomycin-resistant Enterococci
(VRE) (4).

Ultimele cercetari au identificat si alte utilizari ale mierii astfel:

Diabetul – studii recente, efectuate in mai multe tari ale lumii, arata ca inlocuirea totala a zaharului in alimentatie cu miere duce la o scadere cu 60-70% a ratei de aparitie a diabetului. Mai ales in alimentatia copiilor si tinerilor este recomandata folosirea mierii ca unic indulcitor, deoarece ajuta la prevenirea diabetului juvenil.

Obezitatea – Peste 60% dintre persoanele afectate de obezitate din intreaga lume sunt dependenti de zahar si de produsele care il contin (ciocolata, prajituri, sucuri, bomboane, inghetata).

Caria dentara – De la aparitia zaharului in alimentatie, in urma cu 200 de ani, rata aparitiei unor boli cum ar fi caria dentara, dia betul, obezitatea a crescut exponential. In prezent, caria dentara este cea mai raspandita boala din lume, afectand 98% din populatia planetei.

Constipatia – se previne foarte eficient prin consumul zilnic de miere. Doza care se ia in fiecare zi este de doua lingurite de miere, pe cat posibil lichida si proaspata (obtinuta in anul respectiv).

Osteoporoza – apare atunci cand in organism nu mai sunt sintetizati suficienti hormoni estrogeni, hormoni care au un rol crucial in fixarea calciului in oase. Toate tipurile de miere contin in cantitati mici laptisor de matca, cea mai bogata substanta naturala in acest tip de hormoni.

Tulburarile de crestere si de dezvoltare la copii – pot fi extrem de eficient prevenite prin consumul sistematic de miere de albine si de polen. Ambele produse stimuleaza in mod armonios procesele de crestere si de dezvoltare, atat la nivel fizic, cat si psihic sau mental.

La copii sub un an nu se administreaza miere de albine, acestia fiind extrem de sensibili la anumite microorganime care se pot dezvolta in miere. Copiilor intre 1 si 3 ani se administreaza 2-4 lingurite de miere pe zi, iar celor intre 3 si 6 ani cate 4-6 lingurite de miere pe zi. Adultilor se administreaza 20 de lingurite pe zi (echivalentul a 100g).

Sursa:pharma-business.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: