Ziua Mondială a Sănătăţii

Ziua Mondială a Sănătăţii, care se celebrează pe 12 septembrie.
În perioada 12 septembrie – 15 octombrie se va desfăşura, în judeţul nostru, campania de informare privind sănătatea orală, intitulată „Dinţi sănătoşi pentru un organism sănătos“.
Aceasta este prilejuită de Ziua Mondială a Sănătăţii, care se celebrează pe 12 septembrie, şi va fi derulată de către Direcţia de Sănătate Publică Vrancea (DSP), în colaborare cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi Inspectoratul Şcolar Judeţean. „Vom desfăşura activităţi la nivelul grădiniţelor şi şcolilor din judeţ şi vom încerca să ne întâlnim cu părinţii copiilor de la grădiniţă şi din clasele I-IV pentru a-i informa cu privire la importanţa sănătăţii orale“, a declarat medicul Carmen Ţurcan, consilier compartiment promovarea sănătăţii din cadrul DSP Vrancea.
Potrivit statisticilor, între 60 şi 80% dintre copiii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 18 ani au cel puţin o problemă la nivelul cavităţii bucale, precum cariile ori inflamaţiile. Factorii de risc ce cauzează probleme de sănătate orală sunt reprezentaţi de o dietă bogată în zahăr, fumat, consum excesiv de alcool, igienă orală deficitară, precum şi nefolosirea echipamentelor de protecţie adecvată în timpul practicării anumitor sporturi. „Scopul campaniei este îmbunătăţirea utilizării măsurilor eficiente de prevenţie, atât la nivel indivi-dual, cât şi la nivelul comunităţii, prin conştientizarea populaţiei generale cu privire la importanţa sănătăţii orale şi a factorilor de risc care pot afecta sănătatea orală. Un al doilea obiectiv este reprezentat de creşterea numărului de persoane care adoptă comportamente sănătoase în vederea sănătăţii orale“, a adăugat doctorul Carmen Ţurcan.

sursa:monitorul de vrancea

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: