Flori de toamna 2010

Gradina Botanica ,,Anastasie Fatu” a Universitatii ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iasi organizeaza în perioada 23 octombrie – 14 noiembrie 2010 cea de-a XXXIV-a editie a Expozitiei Flori de toamna.
Editia din acest an este dedicata Sarbatoririi unui secol si jumatate de la fondarea Universitatii din Iasi. Crizantemele si tufanelele, ingrijite cu mare drag si pricepere de gradinarii nostri, vor bucura si cu aceasta ocazie ochii si sufletele tuturor celor care vor veni sa le vada. La ceas aniversar, aceste flori vor sugera prin simboluri cele cinsprezece facultati ale Universitatii noastre, fiind semnul de recunostinta pentru toti cei care au contribuit cu mintea, inima si faptele la consolidarea acestui edificiu de stiinta si cultura.
In cadrul expozitiei vor fi prezentate 150 de soiuri de crizanteme din specia Chrysanthemum morifolium si 100 de soiuri de tufanele care apartin speciei Chrysanthemum indicum. Intre flori, sub genericul Pamantul care canta, a.Ionela MIHULEAC va expune lucrari artistice in ceramica.

In cadrul expozitiei dedicate Anului International al Biodiversitatii este expusa o mare varietate de fructe si seminte care provin de la specii si soiuri de plante din colectiile Gradinii Botanice.

Simboluri ale belsugului, prosperitatii si norocului, fructele si semintele sunt pretuite pretutindeni ca surse ale energiei care le-a asigurat implinirea. Doar ele reprezinta prosperitatea si rodnicia, fiind un semn al energiei regenerative.

Formele decorative de dovlecei si bostani, de varza sau de ardei, alaturi de raritati ca susanul salbatic, caigua, colt de mamut sau curiozitati precum castravetele grenada, maclura, carmaz, arborele pagodelor vor, mai mult ca niciodata, sa reaminteasca tuturor ca VIATA INCEPE CU NOI, PENTRU VOI !

SURSA:botanica.uaic.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: