Ziua Europeana a Informarii despre Antibiotice

Ziua Europeana a Informarii despre Antibiotice este marcata anual pe 18 noiembrie. Din studiile realizate in Romania, s-a constatat ca rata tulpinilor rezistente variaza in functie de prelevatul clinic si de sectia de spital, fiind mai mare in infectiile severe, invazive si in sectiile cu risc crescut.

Cu ocazia Zilei Europene a Informarii despre Antibiotice, in Romania este demarata o campanie care are sloganul „Utilizarea inadecvata a antibioticelor este cauza rezistentei la antibiotice. Prescrieti-le cu prudenta pentru a le pastra eficacitatea”.

Campania este adresata, in principal personalului medical din spitale, medicilor de familie si managerilor unitatilor medicale. Practic, in fiecare an pe 18 noiembrie, se pune accentul pe informarea personalului medical si a managerilor de spitale cu privire la importanta prescrierii corecte a antibioticelor.

Sursa:paginamedicala

Anunțuri

Un răspuns to “Ziua Europeana a Informarii despre Antibiotice”

  1. shaman Says:

    Ar fi foarte necesara o campanie adresata tuturor oamenilor, nu numai cadrelor medicale. Numai eu stiu o multime de oameni care la cea mai mica durere sau raceala se indoapa cu medicamente, printre care si antibiotice. Ne lipseste o minima educatie in aceasta privinta.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: