Cardul de sanatate

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat că 18 milioane de români, care contribuie la plata contribuţiile de sănătate, vor beneficia de carduri naţionale de sănătate.
Cardul de sănătate cu cip electronic va oferi personalului medical informaţii despre tratamentele şi diagnosticele fiecărui pacient şi va dovedi plata contribuţiei pacienţilor.

„Beneficiile acestui card de sănătate sunt reducerea birocraţiei, creşterea calităţii actului medical şi identificarea rapidă a nivelului de acoperire a plăţilor la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Nu se cunoaşte momentan costul exact al cardului de sănătate, însă ministrul a estimat că acesta va ajunge la 2 euro pe bucată, fiind eliberat celor 18 milioane de cetăţeni români. Primele carduri de sănătate vor fi emise la început lunii ianuarie 2011, prima dată pentru salariaţi şi cei care contribuie la CNAS, apoi pentru alte categorii de persoane. Pentru eliberarea acestora, nu va fi nevoie ca o persoană să se deplaseze, cardurile fiind transmite prin poştă fiecărui asigurat la domiiciliu.

În privinţa sistemul de coplată, contribuţia personală a cetăţenilor prin tichetele pentru sănătate nu va depăşi 600 lei pe an, astfel încât pacienţii vor plăti consultaţii, investigaţii, spitalizarea până la o sumă cumulată a bonurilor de 600 lei. Peste această sumă, consultaţiile, analizele şi spitalizările vor fi gratuite.

În medicina primară, coplata pentru consultaţiile medicului de familie aferente serviciilor plătite separat va fi 5 lei, iar pentru vizitele la domiciliu în afara programului de lucru de 7 ore va fi 15 lei. Consultaţia la medicul specialist din ambulatoriu va fi plătită cu 10 lei, iar consultaţia la medicul specialist în afara programului de lucru va fi plătită cu 20 lei.

Sursa:Sanatateatv

Anunțuri

Un răspuns to “Cardul de sanatate”

  1. shaman Says:

    Vor fi valabile doar in tara?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: