Sunt bune si alergiile la ceva!

Desi pare greu de crezut, exista si o parte pozitiva a alergiilor: ii protejeaza pe cei care sufera de ele de cancer, dupa cum se sustine intr-un studiu publicat recent in paginile “Annals of Allergy, Asthma and Immunology”, revista stiintifica oficiala a American College of Allergy, Asthma and Immunology (ACAAI).

In studiul lor, cercetatorii sustin ca „un sistem imunitar hiperactiv ar putea intari capacitatile organismului de a se apara si a elimina potentiale celule daunatoare, reducand riscul dezvoltarii unei tumore”. Echipa condusa de medicul Mariam El-Zein de la Institutul Armand-Frappier di Laval, din Quebec (Canada) a realizat cercetarea pe parcursul a sapte ani, pe un esantion de populatie care a cuprins 3.300 pacienti, de sex masculin, bolnavi de cancer, si un grup de control format din 500 adulti sanatosi.

A fost calculat raportul intre frecventa cu care se verifica un eveniment intr-un grup de pacienti, si frecventa cu care acelasi eveniment survine intr-un grup de control, in asociere cu astmul sau eczeme si peste 20 de tipuri de cancer combinate, ca si pentru fiecare dintre cele 8 tipuri de tumore comune (la stomac, colon, rect, plamani, prostata, vezica, piele si limfonoduri).

„In studiul nostru, barbatii cu astm au avut cea mai scazuta probabilitate de a se imbolnavi de cancer la stomac, si cei cu eczema o mai mica probabilitate de a dezvolta un cancer la plamani, fata de barbatii fara aceste boli. Nu putem explica in totalitate de ce bolile alergice pot reduce riscul de cancer, dar rezultatele studiului nostru sunt promitatoare”, a declarat Mariam El-Zein.

Sursa:descopera.ro

Anunțuri

2 răspunsuri to “Sunt bune si alergiile la ceva!”

  1. Pogonici Simona Says:

    Salut vrei sa facem un schimb de linkuri ? sau banner exchange ….


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: