Saptamana creierului

In perioada 14 – 20 martie 2011 va avea loc Saptamana Creierului (Brain Awareness Week), eveniment international ce vizeaza cresterea gradului de constientizare cu privire la progresul si beneficiile cercetarii creierului.

In Romania manifestarea debuteaza vineri, 11 martie 2011, cu o sesiune plenara intitulata „Creierul uman, centru sau punct de sprijin al universului nostru”. Tema a fost conceputa de prof. dr. Leon Zagrean, seful Catedrei de Fiziologie de la Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti.

„Motivul pentru care am ales aceasta tema e faptul ca Terra si societatea umana se afla in fata unei alegeri destul de dure. Societatea este o retea in care fiecare nod este reprezentat de un individ, iar integritatea acestei societati depinde de fiecare creier in parte”, a explicat pentru PaginaMedicala.ro prof. dr. Leon Zagrean (foto).

Afectiunile neurologice au un impact major asupra societatii

Potrivit acestuia, intalnirea, la care si-au anuntat prezenta mai multe personalitati, printre care acad. Constantin Balaceanu-Stolnici, prof. dr. Alexandru Mironov, prof. dr. Dumitru Constantin, prof. dr. Adrian Restian si prof. Mihai Moldovan are menirea de a informa publicul in ceea ce priveste impactul afectiunilor neurologice asupra societatii actuale.

„Pe zona neurostiintelor, exista un argument suplimentar. Afectiunile neurologice consuma in Europa anual 4 miliarde de euro, iar in aceasta suma nu sunt incluse bolile care sunt legate de tulburarile de comportament”, a continuat presedintele ales al Romanian Brain Council.

Sesiunea plenara „Creierul uman, centru sau punct de sprijin al universului nostru” are loc vineri, 11 martie 2011, cu incepere de la ora 15 in Amfiteatrul Mare al Facultatii de Medicina. Evenimentul se adreseaza in special studentilor la Medicina, Psihologie si Filosofie, dar si cadrelor medicale interesate.

Intrarea este libera! Vom reveni cu amanunte.

Sursa:paginamedicala.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: