Pasiuni identice

Oamenii nu sunt singurele fiinţe de pe planetă care sunt înnebunite după gadgeturi. Angajaţii mai multor grădini zoologice din Statele Unite şi Canada au descoperit că aceeaşi pasiune o au şi maimuţele.
În cadrul programului Apps for Apes, 12 gradini zoologice din cele două ţări folosesc iPad-uri pentru diverse studii efectuate asupra urangutanilor.
În cadrul şedinţelor de IT, căte două pe săptămână şi cu o durată de pâna la jumatate de oră, în funcţie de „dispoziţia” primatelor, acestea folosesc diverse aplicaţii.
Rezultatele programului sunt surprinzătoare, specialiştii descoperind că urangutanii au un comportament similar oamenilor, le place să atingă ecranul şi apreciază filmuleţele cu alte animale sau cu „semeni” de-ai lor.
Printre cele mai apreciate programe sunt cele de desenat, muzica şi jocurile de memorie.
Urangutanii, care sunt o specie în pericol din cauza despăduririlor masive din Indonezia şi Malaiezia, sunt printre cele mai „deştepte” primate, având nivelul de inteligenţă al unui copil.
Programul, care se bazează pe iPad-uri donate, va fi în curând extins şi la grădinile zoologice din Europa, Japonia şi Australia.
Sursa:Apropo.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: