Arta electronica

heather_with_head_webO artistă din Statele Unite ale Americii a realizat un proiect care combină arta cu ştiinţa, folosindu-se de puterea ADN-ului.
Heather Dewey-Hagborg a început să culeagă fire de păr din băile publice şi le-a pus în pungi sterile. Apoi, totul s-a extins şi a început să se uite pe trotuar după unghii, mucuri de ţigară sau gumă de mestecat folosită. De ce ar avea cineva acest obicei ciudat? Ea a vrut să colecteze ADN, scrie Smithsonian Mag.
Dewey-Hagborg nu strânge aceste lucruri pentru că ar avea un sindrom obsesiv-compulsiv, ci pentru un proiect mai mare. Ea extrage ADN din fiecare bucată, apoi introduce datele într-un software special, care transformă codul ADN într-o reprezentare vizuală a feţei persoanei.
După ce a realizat modelul pe calculator, artista şi studenta la arte electronice la New York foloseşte o imprimantă 3D pentru a face un mulaj. Expoziţia sa se numeşte „Stranger Visions” şi constă în agăţarea de perete a portretelor printate 3D, iar lângă o poză a locului şi a obiectului colectat, de pe urma căruia s-a extras ADN.
Pentru a reuşi să ajungă la secvenţa ADN, Dewey-Hagborg taie bucăţile în bucăţi mai mic, le introduce într-un flacon cu chimicale şi le pune într-o centrifugă. Apoi totul se repetă de nenumărate ori, până când chimicalele extrag ADN pur. Apoi, totul este trimis la un laborator care extrage o secvenţă folositoare. Artista poate să afle originea, sexul, culoarea ochilor, tendinţa de îngrăşare şi structura feţei.

Sursa:Adevarul
Despre artista informatii aici

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: