Apigenina

2Un studiu pe culturi de celule, realizat de cercetătorii de la Ohio State University, a dus la concluzia că un compus întâlnit în anumite alimente de origine vegetală, numit apigenină, poate grabi moartea celulelor canceroase.

Modificând o anumită secvenţă din mecanismul reglării genetice, acest compus „re-educă” celulele canceroase, făcându-le să se comporte la fel ca şi celulele obişnuite şi să devină muritoare.

Studii anterioare arătaseră că apigenina are proprietăţi :

  • antiinflamatorii
  • antioxidante
  • antiangiogenice
  • antialergice
  • antigenotoxice
  • anticanceroase.

articole_4592Surse de Apigenina :

  • patrunjelul
  • telina
  • condimente precum rozmarinul, oregano, busuiocul, cimbrul si coriandrul
  • ceaiul de musetel
  • cuisoarele
  • menta
  • anghinare
  • spanacul
  • vinul rosu
  • lemnul dulce

Sursa de pe net

Postat in noutati. Etichete: . Leave a Comment »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: